goldencirclesfestival2024 inspirators nathalievankomen

Nathalie van Komen

Nathalie van Komen, onderdeel van het team van Stichting Una4all, is een ervaren fysiotherapeut, mensendiecktherapeut, oefentherapeut en yogadocente. Met haar brede expertise biedt Nathalie een holistische benadering van welzijn en lichaamsbeweging, waardoor deelnemers fysiek, mentaal en emotioneel worden verrijkt.

Yoga workshop: Een reis naar balans en harmonie 
Stel je voor dat je een reis naar binnen maakt, een ontdekkingsreis door je eigen lichaam en geest. In deze unieke yogaworkshop combineren we de dynamische energie van Yang-yoga met de rustgevende kracht van Yin-yoga. Dit evenwicht tussen actieve en passieve oefeningen helpt je om zowel je lichaam als geest in balans te brengen.

In de oude Taoïstische filosofie vertegenwoordigen Yin en Yang twee complementaire krachten die samen een geheel vormen. Yin is rustig, passief en kalmerend, terwijl Yang actief, energiek en opwarmend is. Deze workshop nodigt je uit om deze tegengestelde energieën in jezelf te verkennen en te harmoniseren.

We beginnen met de dynamische sequenties van Yang-yoga. Deze oefeningen, zoals Hatha en Vinyasa, helpen je om je spieren te versterken, je bloedcirculatie te verbeteren en je lichaam op te warmen. Door ritmische bewegingen en bewuste ademhaling voel je je energiek en levendig.

Na deze actieve start schakelen we over naar de rustige en diepgaande houdingen van Yin-yoga. Hierin blijven we langer in elke houding, waardoor je de diepere lagen van je bindweefsel bereikt en je gewrichten soepel maakt. Dit helpt om spanning en stress los te laten en brengt een gevoel van diepe ontspanning en kalmte.

Tijdens deze reis naar binnen zullen we vragen verkennen zoals: Waar is spanning in je lichaam opgeslagen? Wat is de bron van deze spanning? Hoe kun je deze spanning loslaten? Hoe kun je je energiestroom optimaliseren?

Door deze vragen te beantwoorden en de balans tussen Yin en Yang te herstellen, leer je hoe je je energie weer vrij kunt laten stromen. Dit proces helpt je om weer in verbinding te komen met jezelf, je mannelijke en vrouwelijke energieën te balanceren, en een gevoel van innerlijke rust en aarding te ervaren.

Het is niet alleen een fysieke ervaring, maar ook een intuïtieve reis. Je zult ontdekken hoe je door middel van yoga spanningen kunt loslaten, je energie kunt revitaliseren en je innerlijke balans kunt hervinden. Het is een kans om thuis te komen in jezelf, om de harmonie tussen je innerlijke mannelijke en vrouwelijke energieën te herstellen en je lichaam en geest te bevrijden van blokkades. Doe mee met deze transformerende ervaring en ervaar de magie van Yin en Yang yoga. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen op de yogamat! Namasté

www.una4all.org

Op de hoogte blijven van al het nieuws? Schrijf je dan hieronder in op de nieuwsbrief per mail!

Graag een geldig e-mail adres in vullen.
U moet akkoord gaan met de algemene voorwaarden.

golden circles logo def

Contact

Ruben Robijn BV

Tel: 026-3036390
E-mail: info@goldencircles.nl

Dijkgraaf 28
6921RL Duiven

Let op!
Dit is niet het adres van het Festival.

Festival Locatie

De Verwondering

Lochemsestraat 7
7396 PJ Terwolde

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.